MKB Management Services

Business plan

Business plan

Waarom een businessplan laten maken?

80% van de ondernemingen in Nederland beschikt niet over een goed businessplan. Hierdoor is er te weinig zicht op de gevolgen van de bedrijfsvoering op langere termijn. Natuurlijk hebben de meeste ondernemingen wel een verkoopplan of een budget voor hun onderneming. Maar dat is iets anders dan een businessplan waarin de keuzes voor de middellange termijn worden gemaakt.

Om tot zo’n plan te komen is vaak externe hulp nodig.

Businessplan als leidraad voor jouw onderneming

Als ondernemer ben je gepassioneerd en gedreven met je vak bezig. De zaken gaan goed en je krijgt steeds meer werk en daardoor ook meer personeel. Hoewel je nu al wordt opgeslokt door het bedrijf, ben je geneigd nog harder te gaan werken om aan de vraag te kunnen voldoen. Maar is harder werken de oplossing?? Een businessplan biedt uitkomst in deze situatie.

Wat is een businessplan?

Een businessplan is een hulpmiddel om de continuïteit en winstgevendheid zoveel als mogelijk te waarborgen. Het geeft richting en sturing. Afwijkingen van het plan worden sneller gesignaleerd waardoor tijdig kan worden bijgestuurd. Het vermindert ad hoc beslissingen en geeft een leidraad waarop teruggevallen kan worden.

Stappenplan

 • 1
 • 1. Kennismakingsgesprek

  Kom een kop koffie drinken en vertel waar je mee zit. Wij vertellen je waarmee wij je kunnen helpen. Dit eerste gesprek is voor jou totaal kosteloos.

 • 2. Aan de slag

  Zijn we er beiden van overtuigd dat we succesvol kunnen zijn, dan geven we elkaar de hand. We maken een afspraak over de kosten en duur van de ondersteuning en gaan daarna aan de slag. Afhankelijk van de opdracht zal er frequent overleg moeten plaatsvinden om het beste resultaat te behalen. Hier zal van beide kanten energie in moeten worden gestoken.

 • 3. Evaluaties

  We bouwen evaluaties in om te meten of we op de goede weg zijn of moeten bijsturen. En bij ons geldt altijd: als je geen gebruik meer wilt maken van onze diensten, nemen we afscheid van elkaar. Geen opzegtermijnen en geen verborgen kosten.

Stappenplan

 • 1
 • 1. Kennismakingsgesprek

  Kom een kopje koffie drinken en vertel ons wat je plannen zijn. Wij vertellen je waarmee wij jou kunnen helpen. Dit eerste gesprek is voor jou totaal kosteloos.

 • 2. Aan de slag

  Zijn we er beiden van overtuigd dat we succesvol kunnen zijn, dan maken we een plan van aanpak. Hierin wordt omschreven wat wij voor jou kunnen betekenen, welke zaken geregeld moeten worden en wat onze begeleiding gaat kosten. Daarmee gaan we aan de slag. Wij staan naast je om alles goed te regelen, zodat jij je kunt focussen op het vinden van klanten en het maken van omzet.

 • 3. Evaluaties

  We bouwen evaluaties in om te meten of we op de goede weg zijn of moeten bijsturen. En bij ons geldt altijd: als je geen gebruik meer wilt maken van onze diensten, nemen we afscheid van elkaar. Geen opzegtermijnen en geen verborgen kosten.

Kopje koffie?

MKB Management Services heeft door haar jarenlange inzet en ervaringen een uitgebreid netwerk van opdrachtgevers en zelfstandigen gecreëerd.
Dit netwerk willen wij graag met jou delen.

Contact opnemen

Tariefstelling

Het eerste kennismakingsgesprek is kosteloos. Dit kan een telefoongesprek zijn, maar wij hebben de voorkeur voor een gesprek op onze locatie omdat wij erg veel waarde hechten aan een persoonlijke kennismaking. Tijdens een persoonlijk gesprek moet de klik er zijn. We willen beiden succesvol zijn en moeten vertrouwen hebben in de samenwerking.

Tariefstelling:

Onze tariefstelling is afhankelijk van de opdracht. Wij kennen de volgende mogelijkheden:

 • compleet business plan incl. marktanalyse en financieel plan kost € 750,=;

 • basis plan met doelstellingen en sterkte zwakte analyse kost € 300,=;

 • financieel plan kost € 300,=;

 • marketing plan kost € 300,=.